zonneregio zonneregio

Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

meer weten

We zijn verheugd om ons nieuwe project BENOregio Kempen voor te stellen. Met dit project willen we de Kempen helpen met BENOveren. BENOveren staat voor BEter reNOveren: met slimme renovaties wordt jouw woning energiezuiniger, wat beter is voor het klimaat en je portemonnee!

meer weten

Wees slim. Investeer in hernieuwbare energie.

Hoe vennoot worden?
Investeer mee!

Partnerschap met lokale Natuurpunt afdelingen

We zijn blij te kunnen aankondigen dat we vanaf dit jaar een structureel partnerschap hebben opgestart met de lokale Natuurpunt afdelingen. Op deze manier willen we milieu en klimaat nauwer met elkaar verbinden om zo samen de uitdagingen aan te gaan.

meer weten

Updates

  Januari Nieuws

  Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB), dat de openbare sector ontzorgt om duurzaam en efficiënt met energie om te springen, heeft sinds kort een raamcontract voor het plaatsen van zonnepanelen met burgerparticipatie bij openbare besturen, scholen en andere publieke diensten.

  Lees meer...

  gemeente Beerse

  Het schepencollege van Beerse heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend voor de installatie van twee windturbines op het terrein van het bedrijf Wienerberger in Den Hout. Volgens het college heeft het bedrijf een mooi voorbereidend parcours afgelegd. Toch is er vanuit de buurt ook protest te horen.

  Lees meer...

  Update

  Aangezien het kapitaal reeds op 1 dag opgehaald werd, wordt de kapitaalronde al gestopt.

  Lees meer...

  Nieuwe kapitaalronde

  Campina Energie start een nieuwe kapitaalronde voor toekomstige PV projecten. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers, die ons een handje willen helpen bij PV installaties en natuurlijk wensen we iedereen ook het beste voor 2020.

  Lees meer...

  Eerste fotovoltaïsche zonnepaneelinstallatie

  Campina Energie plaatste samen met technische partner Energieconcepten uit Arendonk haar eerste fotovoltaïsche zonnepaneelinstallatie op de gebouwen van de Open Manufacturing Campus (OMC) aan de Signify site in Turnhout.

  Lees meer...

  November nieuws

  November 2019: met o.a. onze eerste PV installatie, de vergunning voor de windturbine bij Yepp (Turnhout Zuid) en de ondertekening van het burgemeestersconvenant Kempen2030

  Lees meer...

  Het is ook uw wind

  Interessant opiniestuk van Dirk Holemans in de Standaard m.b.t. de  energiecoöperaties. Voorlopig nog achter de betaalmuur spijtig genoeg.

  Lees meer...

  Verslag van de algemene vergadering op 14 mei 2019 in Lichtaart

  Campina Energie cvba hield algemene vergadering op dinsdag 14 mei 2019. De aanwezige coöperanten (77) kregen een uitvoerige uitleg bij de werking 2018, toelichting bij de jaarrekening en een vooruitblik op 2019 en volgende jaren.

  Lees meer...

Volg ons op facebook

Meer info? Contacteer ons

Contacteer ons

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81