Heb jij (onuitputtelijke) energie voor de Kempen?

Wil jij dat het nog sneller gaat richting klimaatneutraliteit?
Heb jij energie voor de uitbouw van onze coöperatie?
Dan ben jij misschien de nieuwe medewerker die we zoeken!

Bij Campina Energie praten we niet enkel over het klimaat. Wij brengen verandering!
Als coöperatieve startup werken we met enthousiasme én realisme aan meer hernieuwbare energie in de regio Kempen. Al meer dan 750 coöperanten hebben we kunnen overtuigen en investeren samen met ons actief in windturbines en zonnepaneelinstallaties. Ook andere vormen van energieopwekking, zoals zonne-energie en WKK/warmtenetten zijn reeds in voorbereiding. We ondersteunen zo de lokale energiebesparing én zorgen zo voor zowel lokaal als maatschappelijk rendement.
Om de doorstart van onze organisatie mee vorm te geven én te versnellen zijn we op zoek naar een enthousiaste all-round Business Developer met organisatorische visie.

Algemeen doel van deze functie

Je bouwt het bestaande netwerk verder uit en overlegt daarvoor met bedrijven, verenigingen, organisaties, lokale besturen en eventuele andere partners. Dit ten einde opportuniteiten te ontdekken en te ontwikkelen voor concrete projecten in hernieuwbare energie. Daarnaast werk je de technisch-commerciële voorstellen uit en vertaalt deze naar concrete samenwerkingsovereenkomsten en contracten. Alle voorstellen voor nieuwe samenwerkingen, die aan potentiële partners worden overgemaakt, volg je actief op.
Je initieert en begeleidt alle nieuwe projecten.
Op organisatorisch niveau werk je mee aan het vormgeven van de dagelijkse operationele werking van onze organisatie en rapporteert hiervoor in beginfase rechtstreeks aan de gedelegeerd bestuurder.

Voor deze functie zoeken wij

• een pionier met commerciële feeling, die graag creatieve oplossingen zoekt
• een teamspeler die graag, samen met andere actoren, de juiste oplossingen zoekt
• een vlotte communicator, zowel mondeling als schriftelijk
• een netwerker pur-sang die wil investeren in lange-termijn-relaties
• een believer in het coöperatief ondernemen

Bijkomende verwachtingen voor deze functie

• affiniteit met de energiesector en hernieuwbare energie
• in staat om de realisatie van een project van A tot Z mee te begeleiden
• een vlot inzicht in contractuele bepalingen is daarbij een voordeel
• kennis van MS Office en sociale media
• kennis van de regio Kempen is een absolute meerwaarde
• bereid tot flexibel werken, waaronder sporadisch avondwerk

Wij bieden aan

Een zeer uitdagende functie van de toekomst in de boeiende wereld van hernieuwbare energie. Wij voorzien voor deze functie een contract van onbepaalde duur met een marktconform verloningspakket.

Plaats van tewerkstelling: Turnhout

U bent geïnteresseerd en wenst te solliciteren?
Stuur uw motivatie en CV naar Mark Jacobs mark@campinaenergie.be.

Extra informatie

De dagelijkse werking van Campina Energie wordt momenteel aangestuurd door een gedelegeerd bestuurder. De gedelegeerd bestuurder werkt samen met een beperkte groep van vrijwilligers en rapporteert tweemaandelijks aan de raad van bestuur.
De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het opstellen van een businessplan en bepaalt de strategie en het financieel beleid. Daarvoor legt de raad van bestuur verantwoording af aan de algemene vergadering (de verzameling van alle coöperanten).

Campina Energie is daarnaast actief in RESCOOP Vlaanderen, het netwerk van alle burgerverenigingen en coöperaties die werken rond hernieuwbare energie. Binnen dat netwerk is er veel uitwisseling van kennis en methodieken. In concrete dossiers worden ook mogelijkheden voor samenwerking afgetoetst tussen verschillende coöperaties.

Meer informatie en solliciteren?

Stuur uw motivatie en CV naar Mark Jacobs mark@campinaenergie.be.

© Campina Energie
website|FABRIEK81