zonneregio zonneregio

Campina Energie start oproep naar vennoten

27-01-2016 09:20

Burgercoöperatie wil 650.000 euro verzamelen

Burgercoöperatie Campina Energie

KEMPEN - Campina Energie lanceert vandaag haar langverwachte oproep naar vennoten. Iedereen kan via de burgercoöperatie mee investeren in hernieuwbare energie en genieten van een aantrekkelijk rendement. Campina Energie wil in een eerste fase 650.000 euro verzamelen, die het wil investeren in twee projecten.
 
Vanaf vandaag kan iedereen investeren in Campina Energie. De burgercoöperatie zal de verzamelde middelen gebruiken om te participeren in productie-installaties op basis van hernieuwbare energie of om die zelf te bouwen. Geïnteresseerden kunnen maximaal 20 aandelen kopen van elk 250 euro. De maximale inleg bedraagt dus 5000 euro. De oproep staat open voor burgers, bedrijven en organisaties en loopt tot 30 juni 2016. Campina Energie wil op die manier 650.000 euro investeringsmiddelen verzamelen. "Het grootste deel daarvan, ongeveer 550.000 euro, is bestemd om een participatie van 20% te kunnen nemen in het windmolenpark van Eneco langs de E34," zo zegt Wout Baert, voorzitter van Campina Energie. De bouwfase van dat project is nu in volle voorbereiding.
 
Wout Baert vervolgt: "Daarnaast wil Campina Energie ook 100.000 euro investeringsmiddelen reserveren voor één tot twee kleinere projecten. Daarover zijn we nog in onderhandeling met een aantal betrokkenen, maar het zijn projecten die we in eigen beheer uitvoeren en waar we 100% eigenaar van zullen zijn."
 
Ronde langs verenigingen
 
Campina Energie lanceert de campagne met een vernieuwde website (www.campinaenergie.be). De website bevat alle concrete informatie over de verschillende projecten en de manier waarop geïnteresseerden vennoot kunnen worden. "We lanceren een campagne met een beetje humor. Cartoonist Gie hebben we gevraagd om een campagnebeeld met een knipoog te tekenen," zegt Wout Baert, "We willen daarmee vooral aantonen dat we niet alleen een aantrekkelijk rendement zullen kunnen bieden, maar dat je op termijn bij ons ook terecht kunt voor groene elektriciteit".
 
Campina Energie start ook een "ronde van de Kempen" waarmee het met informatie langs bedrijven en verenigingen trekt. Onder andere bij Avery Dennison, ACV Beerse en KVLV staan al toelichtingen gepland. Ook andere verenigingen en bedrijven die een presentatie op maat willen, kunnen nog met Campina Energie contact opnemen (info@campinaenergie.be).
 
Algemene vergadering
 
Geïnteresseerden die nog voor april intekenen, zullen als vennoot uitgenodigd worden voor de algemene vergadering van begin mei. Wie nadien instapt, zal pas kunnen deelnemen aan de algemene vergadering in 2017.

Ga terug

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81