zonneregio zonneregio

Campina Energie zit niet stil

23-11-2016 13:33

Sinds onze algemene vergadering in mei hebben wij niet stilgezeten.
 
Het project Turnhout Zuid, waar we samen met Eneco aan werken, loopt, maar onvoorziene uitdagingen zorgen voor enige vertraging. In 2017 moeten die twee windmolens in werking treden, al is op dit moment de oplevering verschoven naar de tweede helft van het jaar.

Ondertussen onderzoeken we zelf verschillende projecten, zowel inzake windenergie als wat betreft zonnepanelen en geothermie.  Noodzakelijk studiewerk waarbij we de energiemarkt verkennen en alsmaar beter begrijpen, maar waarbij duidelijk wordt dat dergelijke projecten steeds hun tijd nodig hebben. We hebben contacten met verschillende spelers op die markt en krijgen eveneens zicht op hun relaties met lokale en regionale overheden. Zo zitten we weldra met een aantal actoren en het provinciebestuur van Antwerpen samen i.v.m. de mogelijkheden voor het inplanten van nieuwe windmolens langs de E34.  Dat belooft een interessante ontmoeting te worden.

Dat Campina Energie cvba ondertussen enige naambekendheid verworven heeft, blijkt niet enkel uit de aanhoudende vragen om vennoot te worden, maar ook uit die van gemeentebesturen en particuliere initiatieven die met ons willen praten over mogelijke projecten. Daarbij vertrekken wij uiteraard steeds vanuit onze doelstellingen. Naast het feit dat we vooral willen investeren in hernieuwbare energieprojecten, bewaken we eveneens de rentabiliteit daarvan. We willen immersverdienen aan onze projecten, zowel om sociale energieprojecten te ondersteunen, als om onze aandeelhouders een dividend uit te kunnen keren.

Het is ongemeen boeiend werken in de cockpit van een nieuw, coöperatief energiebedrijf en hopen ons enthousiasme te mogen blijven delen met onze vennoten. Zeker als we, binnen afzienbare tijd, een nieuwe oproep hopen te lanceren voor een volgend energieproject. Tot zolang blijven alle nieuwe vennoten welkom, maar voor maximaal één aandeel.

Ga terug

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81