zonneregio zonneregio

Kempenaars steunen massaal Campina Energie

10-02-2016 08:40
Burgercoöperatie Campina Energie

Na twee weken heeft Campina Energie al meer dan 520.000 euro opgehaald. Sinds vorige week kan iedereen via de burgercoöperatie mee investeren in hernieuwbare energie en genieten van een aantrekkelijk rendement. Campina Energie wil in een eerste fase 650.000 euro verzamelen, maar zal nu allicht de project oproep vervroegd moeten sluiten.  

Campina Energie zal het geld investeren in het windpark dat ontwikkeld wordt met Eneco Wind Belgium op het Turnhoutse industriegebied en nog twee kleinere projecten waarover het nog in onderhandeling is. 

Impact van Parijs?

"We zijn heel tevreden over het verloop van de oproep," zo zegt Wout Baert, voorzitter van Campina Energie, "we wisten natuurlijk dat er veel interesse was, maar meer dan 80% na twee weken overtreft onze verwachtingen. We hebben momenteel ongeveer 230 vennoten, die elk gemiddeld acht aandelen kopen. Maar zowel het grote als het kleine geld is welkom, we zijn een coöperatie die openstaat voor iedereen en waar alle aandeelhouders tellen." En hoewel het eerste project van de coöperatie zich in Turnhout bevindt, trekt Campina Energie vennoten vanuit heel de Kempen aan.

"Misschien heeft de klimaattop van Parijs een positieve impact op onze campagne. Dat je kan investeren in hernieuwbare energie, in de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen, én er nog een cent aan overhouden, klinkt velen als muziek in de oren," vervolgt Wout Baert, "De kans is nu groot dat we voor de lopende projecten onze oproep ruim voor 30 juni zullen moeten afsluiten."

Als het doel van 650.00 euro bereikt is, kunnen geïnteresseerden tijdelijk slechts één aandeel van de coöperatie kopen, tot er een nieuwe projectoproep gelanceerd wordt.

Vennoten krijgen in de loop van de komende weken een bevestiging van hun instap en een aandeelhouderscertificaat.

Ga terug

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81