zonneregio zonneregio

Nationale Windclaim: “de wind is van iedereen!”

11-06-2015 09:22

Op  zondag 14 juni om 12u30 voert Campina Energie een korte (flashmob-achtige ) actie voor een democratisch energielandschap. Doe jij ook mee?Campina Energie cvba voert samen met haar collega-energiecoöperaties actie! We willen dat het hele Vlaamse grondgebied wordt afgebakend als gebied waarop voor iedereen het principe geldt dat de wind voor iedereen is. Met andere woorden, dat in heel Vlaanderen burgerinitiatieven mee kunnen participeren in windenergieprojecten of de ruimte krijgen om die zelf op te zetten.De actie in onze regio ziet er als volgt uit: Campina Energie zal zondag 14 juni om 12u30 op de grens tussen Vlaanderen en Nederland een merkteken aanbrengen: het meest noordelijke punt van het Vlaamse gebied voor openbare windclaims.


Precieze plaats: Grensovergang op het Bels LijntjeMet de fiets: om 11u45, vertrek aan de fietsbrug in Turnhout om samen naar de grensovergang te fietsen (30 minuten fietsen). Iedereen die zin heeft om mee te fietsen is van harte welkom. Ten laatste om 13u00 fietsen we terug naar Turnhout.Met de auto is dat punt bereikbaar via de weg Turnhout –Baarle Hertog. Net voor de oude grensovergang (ter hoogte van Café De Grens) sla je de straat links in en rij je 150 meter verder tot aan het Bels Lijntje.Vind jij ook dat de wind iedereen toe hoort? Sluit je dan aan bij deze (korte) actie voor hernieuwbare energie. Wie mee fietst heeft er meteen zijn wekelijkse conditietraining op zitten.Wij hopen u te kunnen verwelkomen! 

Rescoop : de wind is van iedereen

REScoop.Vlaanderen, de Vlaamse federatie van verenigingen en coöperaties van burgers voor hernieuwbare energie, zal op zaterdag 13 juni 2015 (in Turnhout op 14 juni) via de media zijn actie 'de wind is van iedereen' onthullen. Deze actie bestaat erin om op Vlaams grondgebied een zone van 'Openbare Claim op de Wind' af te bakenen. De uitbating van windenergie zal voortaan steunen op de regels van eerlijke handel voor de ontwikkeling van windenergie, in het kader van een sociaal rechtvaardige energietransitie.

Ga terug

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81