zonneregio zonneregio

Campina Energie werkt ook aan project in Beerse

24-11-2015 16:56

Informatiesessie op maandag 30 november

De burgercoöperatie Campina Energie werkt ook mee aan een windmolenproject op het bedrijventerrein Beerse Zuid. Campina Energie onderhandelt hierover met W-Kracht, dat hiervoor een dossier wil indienen bij de bevoegde instanties. De gemeenteraad van Beerse stemde – op vraag van Campina Energie – alvast in met de voorwaarde dat ook burgers in het project moeten kunnen participeren

Hoe het project er precies uitziet, hoe W-Kracht ervoor zal zorgen dat hinder vermeden wordt en hoe inwoners van Beerse mede-eigenaar kunnen worden, wordt uitgelegd tijdens een informatiesessie van W-kracht in samenwerking met Campina Energie en de gemeente Beerse op maandag 30 november.

Het project past in het engagement van onze regio om tegen 2020 minstens 20% minder CO2 uit te stoten. 20% minder CO2 uitstoten betekent immers extra investeringen in allerlei energiebesparende technieken én in hernieuwbare energie. Zonne-energie en ook windenergie maken daar een belangrijk deel van uit.

Groene energie voor 6075 gezinnen

Het project bevat 5 windmolens die geplaatst worden op het bedrijventerrein Beerse Zuid. De windturbines zullen groene stroom produceren met een equivalent van het gemiddeld jaarlijks verbruik van ongeveer 6 075 gezinnen.

Burgerparticipatie

In de gemeenteraad van 29 oktober werd principieel akkoord gegeven aan een windmolenproject in Beerse Zuid. Burgerparticipatie is een belangrijk aandachtspunt voor het gemeentebestuur. Ook in dit dossier wordt burgerparticipatie mogelijk gemaakt in de vorm van mede-eigenaarschap, via de burgercoöperatie Campina Energie.
Hoe dat kan, wordt toegelicht tijdens de infosessie.

Praktisch

Wanneer? maandag 30 november 2015 van 19 tot 20.30 uur
Waar? in de gebouwen van REM-B - Rouwbergskens 5 – Beerse
Inschrijven? Iedereen is welkom maar op organisatorische redenen is inschrijven wel verplicht.

Stuur een mail met je naam, adres en het aantal aanwezigen naar info@w-kracht.be.

Bekijk het officiële persbericht hier.

Ga terug

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81