zonneregio zonneregio

Wat is Campina Energie?

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

Campina Energie heeft drie doelen

Hernieuwbare energie produceren

Campina Energie investeert alleen in installaties die aangedreven worden door hernieuwbare energiebronnen zoals wind, water, zon en aardwarmte. Elk project wordt van tevoren door een team van deskundigen gescreend op verschillende criteria: schaalgrootte, rendement, lokale economische meerwaarde, de mogelijkheid tot financiering en participatie van vennoten, de bijdrage tot het verduurzamen van de elektriciteitsmarkt …

Campina Energie realiseert en beheert projecten die het zelf - of in samenwerking met anderen - ontwikkelt. Voorwaarde is natuurlijk dat die kaderen in de doelstellingen van Campina Energie. Projecten die in aanmerking komen zijn: zonnepaneelinstallaties op bedrijfs- en schoolgebouwen, zonneboilers op rust- en ziekenhuizen, windmolenprojecten …

Energie besparen

Campina Energie helpt vennoten om energie te besparen. Dat kan onder andere gebeuren door een samenaankoop te organiseren of door besparingstips te geven. Vennoten kunnen ook tips en ervaringen delen en elkaar stimuleren om zuinig om te springen met energie.

Inzet voor maatschappelijke projecten

Campina Energie investeert in lokale en regionale projecten. De winst die daarmee gemaakt wordt, vloeit voor een deel terug naar de vennoten en voor een deel worden er ook plaatselijke projecten mee gesteund die de regio ten goede komen. In de eerste plaats wordt daarbij gedacht aan energiebesparende projecten in gebouwen van lokale verenigingen en organisaties.

Meer info? Contacteer ons

Vul het contactformulier in.

Contacteer ons

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81