zonneregio zonneregio

Gemeente Vosselaar

Op 3 gebouwen van de gemeente Vosselaar werden in november 2020 zonnepaneel installaties geplaatst. Dit zijn:

In totaal werden 96 panelen geïnstalleerd met een maximum vermogen van 32,64 kWp. De panelen wekken jaarlijks meer dan 30000 kWh elektriciteit op, het jaarverbruik van ongeveer 10 gezinnen. Daarbij wordt meer dan 5 ton CO2 bespaard.

 

Diepvenneke:

Gemeente Vosselaar heeft samen met burgercoöperatie Campina Energie 276 zonnepanelen geplaatst op het dak van Sporthal Diepvenneke om de sporthal, gemeentelijke werkplaats en brandweer van elektriciteit te voorzien. De panelen leveren jaarlijks 87.500 kWh elektriciteit die grotendeels ter plaatse wordt gebruikt, een besparing van 22 ton CO2. Campina Energie draagt de volledige investering en zorgt voor het onderhoud.

Een lichtgewicht oplossing voor een lichte dakstructuur

Door de lichte dakstructuur kan sporthal Diepvenneke weinig extra gewicht dragen. Klassieke zonnepanelen zijn daarom te zwaar. Omdat het gemeentebestuur wil blijven inzetten op hernieuwbare energie werd beroep gedaan op de creativiteit van Campina Energie. De oplossing:  DAS-energy lichtgewicht zonnepanelen die rechtstreeks op het dak worden verlijmd. Het extra gewicht bedraagt hierdoor slechts 3,5 kg per m². Deze panelen zijn heel wat duurder, maar door de besparing op de elektriciteitsfactuur zijn ze wel rendabel.

Realtime productie

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81