zonneregio zonneregio

Uitbreiding Turnhout-Zuid

Omschrijving

Voor het windturbinepark Pampero Wind (Turnhout-Zuid) werd door Eneco in augustus 2018 een aanvraag ingediend voor de omgevingsvergunning voor 2 extra windturbines op de terreinen van Philips en Yepp. Na enkele opmerkingen werd een aangepaste aanvraag ingediend in oktober 2018. Tegen die op het terrein van Philips loopt er nog steeds een beroep, dus voor deze is het nog wat afwachten.
De windturbine op het terrein van Yepp is wel definitief vergund. Eneco heeft het business plan nu verder uitgewerkt en een leverancier voor de windturbine geselecteerd. Campina Energie zal ook voor deze uitbreiding participeren voor 20%.
De leveringstermijn van een windturbine is de afgelopen periode wel serieus verlengd waardoor de werken pas in 2021 zullen starten en een oplevering begin 2022 verwacht wordt. De windturbine bij Signify is nu ook vergund. De werken starten hiervoor in november en hopelijk is deze in april 2022 operationeel

De twee windturbines zullen jaarlijks een 4,9 miljoen kWh groene stroom opwekken of het jaarlijks verbruik van 1400 gezinnen.

 

Investeer in hernieuwbare energie

Koop aandelen

© Campina Energie
website|FABRIEK81