zonneregio zonneregio

Campina Energie verlegt grenzen

Campina Energie verlegt graag zijn grenzen en deze keer letterlijk. In het uiterste zuidwesten van het werkingsgebied nemen we twee grote zonnepaneelinstallaties voor vzw Zorggroep Zusters van Berlaar in gebruik.
Installateur Ecofusion uit Dessel plaatste 360 panelen op WZC Sint-Jozef in Wiekevorst en 291 panelen op WZC Heilige Familie in Heist-op-den-Berg. Deze installaties wekken jaarlijks 276.500 kWh elektriciteit op die zo goed als volledig ter plaatse wordt gebruikt. Een besparing van 70 ton CO2 of het elektriciteitsverbruik van 80 gezinnen, elk jaar opnieuw.

4 keer winst met dank aan de gemeente

“Zonder eigen investering daalt vanaf dag 1 onze elektriciteitsfactuur” vertelt Dirk Doucet, directeur van WZC Sint-Jozef in Wiekevorst. “Bovendien worden we na afloop van het contract eigenaar van de installatie”. “Daarnaast is de snelheid van uitvoering, de goede opvolging en de totale ontzorging een groot pluspunt, samen met het feit dat we burgers betrekken en hen de kans geven mee te investeren en te delen in de winst” vullen Ilse Prims, directeur WZC Heilige Familie in Heist-op-den-Berg en Jan Bautil, werfcoördinator van de zorggroep aan.
“Toen we met Campina Energie in contact kwamen, leek het ons heel interessant om deze informatie ook aan de woonzorgcentra in Heist-op-den-Berg te bezorgen. De samenwerking tussen Campina Energie en vzw Zorggroep Zusters van Berlaar is daar het resultaat van en zorgt voor meer hernieuwbare energie in onze gemeente” aldus een tevreden Sarah Wouters, schepen voor klimaat, milieu en duurzaamheid.

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81