zonneregio zonneregio

Windturbinepark Balen

Omschrijving

 

Nadat we op 5 september 2018 een samenwerkingsakkoord met ontwikkelaar Elicio hebben getekend voor de bouw van twee windturbines in Olmen (Balen), is het eindelijk zover. De 2 windturbines zijn definitief vergund en de bouw kan starten. Net als bij het Pampero project met Eneco (windturbine park Turnhout Zuid) zullen we instappen voor 20% van de aandelen van de projectvennootschap.

Het windenergieproject komt aan het kanaal Kwaadmechelen-Dessel, bij het waterproductiecentrum van Pidpa (Balen). Het gaat over 2 Enercon windturbines met een vermogen van 2,35 megawatt. Deze turbines kunnen met hun gezamelijk vermogen van 4,7 megawatt meer dan 3.000 gezinnen van groene energie voorzien. Pidpa wordt de grootste afnemer.

De planning is als volgt:

De voorbereidingswerken voor de bouw van de 2 windturbines zijn goed verlopen en op schema. Alle toegangswegen en de montage platformen zijn aangelegd en de funderingen werden gegoten.

Nu worden de bouwwerken aan onze 2 windturbines goed zichtbaar. De torenelementen van de windturbines werden geleverd en de kraan voor opbouw van de toren staat klaar bij de zuidelijke turbine.
Deze kraan, die 135m hoog is, zal de toren beginnen opbouwen in de week van 18 oktober.

   
Oktober 2021 Toren opbouw in betonnen segmenten wordt zichtbaar.
Januari 2022 Afhankelijk van de timing van de leverancier, zullen gondel en wieken
van beide windturbines begin 2022 geleverd worden via uitzonderlijk
vervoer.
01/22 – 02/22 Testfase van de windturbines.
03/2022 Windturbines in werking.

 

windmolenpark Balen

Investeer in hernieuwbare energie

Koop aandelen

© Campina Energie | Privacy verklaring
website|FABRIEK81