zonneregio

Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

meer weten

Ook in 2021 gaan we op onze elan verder.  2 projecten zijn er al besteld en voor nog een 7-tal verwachten we op korte termijn een bestelling. Alles samen zou dat nog eens een verdubbeling van het aantal kwp betekenen.

De eerste zonnepaneelinstallatie is in gebruik bij vzw TWERK in Herentals. De 2de is aktief op de gebouwen van Thomas More in Turnhout.

Wees slim. Investeer in hernieuwbare energie.

Hoe vennoot worden?
Investeer mee!

(voorlopig slechts 1 aandeel per persoon mogelijk)

Updates

  Maart nieuws

  Campina Energie bestaat 5 jaar!

  Lees meer...

  Januari Nieuws

  Het Vlaams EnergieBedrijf (VEB), dat de openbare sector ontzorgt om duurzaam en efficiënt met energie om te springen, heeft sinds kort een raamcontract voor het plaatsen van zonnepanelen met burgerparticipatie bij openbare besturen, scholen en andere publieke diensten.

  Lees meer...

  gemeente Beerse

  Het schepencollege van Beerse heeft een voorwaardelijk gunstig advies verleend voor de installatie van twee windturbines op het terrein van het bedrijf Wienerberger in Den Hout. Volgens het college heeft het bedrijf een mooi voorbereidend parcours afgelegd. Toch is er vanuit de buurt ook protest te horen.

  Lees meer...

  Update

  Aangezien het kapitaal reeds op 1 dag opgehaald werd, wordt de kapitaalronde al gestopt.

  Lees meer...

  Nieuwe kapitaalronde

  Campina Energie start een nieuwe kapitaalronde voor toekomstige PV projecten. We zijn ook op zoek naar vrijwilligers, die ons een handje willen helpen bij PV installaties en natuurlijk wensen we iedereen ook het beste voor 2020.

  Lees meer...

  Eerste fotovoltaïsche zonnepaneelinstallatie

  Campina Energie plaatste samen met technische partner Energieconcepten uit Arendonk haar eerste fotovoltaïsche zonnepaneelinstallatie op de gebouwen van de Open Manufacturing Campus (OMC) aan de Signify site in Turnhout.

  Lees meer...

  November nieuws

  November 2019: met o.a. onze eerste PV installatie, de vergunning voor de windturbine bij Yepp (Turnhout Zuid) en de ondertekening van het burgemeestersconvenant Kempen2030

  Lees meer...

  Het is ook uw wind

  Interessant opiniestuk van Dirk Holemans in de Standaard m.b.t. de  energiecoöperaties. Voorlopig nog achter de betaalmuur spijtig genoeg.

  Lees meer...

Meer info? Contacteer ons

Contacteer ons

© Campina Energie
website|FABRIEK81