Campina Energie

Campina Energie is een Kempense coöperatie die in maart 2015 werd opgericht. De coöperatie wil burgers samenbrengen om te investeren in hernieuwbare energie en energiebesparing in de Kempen. Door te streven naar een klimaat-neutrale regio wordt de Kempen minder afhankelijk van dure, geïmporteerde energie. Op die manier versterkt Campina Energie de economische slagkracht van de regio.

meer weten

De eerste windmolens draaien

Op de terreinen van de voormalige drukkerij Proost, nu eigendom van de firma Bolckmans aan de Everdongenlaan, en bij Avery Dennison langs de Tieblokkenlaan in Turnhout draaien sinds november 2017 de twee windturbines van Pampero Wind, een gezamenlijk project van Eneco Wind Belgium en Campina Energie. Zoals eerder aangegeven participeren wij voor 20% in Pampero Wind.

Het is de eerste concrete realisatie van Campina Energie op het terrein. Onze doelstelling om geïnteresseerde Kempenaars rechtstreeks te laten participeren in hernieuwbare energie krijgt hiermee vorm.
Ondertussen zitten we aan tafel met Elicio, Ecopower en Eneco om andere windturbineprojecten te concretiseren en werken we aan de realisatie van zonnepaneleninstallaties. Wij hopen je daarover spoedig meer concrete informatie te bezorgen.

Wees slim. Investeer in hernieuwbare energie.

Hoe vennoot worden?
Investeer mee!

Laatste Nieuws

 • Wanneer krijgt u uw aandeelhouderscertificaat?

  25-03-2016 09:23

  Nieuwe vennoten krijgen na registratie een bevestigingsmail met het rekeningnummer waarop de waarde van de aandelen moet worden overgeschreven. In een volgende fase worden de vennoten goedgekeurd door de raad van bestuur. De raad van bestuur vergadert maandelijks. Vennoten worden dan opgenomen in het aandeelhoudersregister. Dat is uw officiële erkenning als vennoot. Daarna wordt er voor elke vennoot nog een aandeelhouderscertificaat opgemaakt. Tussen de datum dat u zich registreert en betaalt, en de datum dat u uw aandeelhouderscertificaat in de bus krijgt, kan dus een perioden van ongeveer zes weken liggen.

  Meer lezen ...
 • Kempenaars steunen massaal Campina Energie

  10-02-2016 08:40

  Na twee weken heeft Campina Energie al meer dan 520.000 euro opgehaald. Sinds vorige week kan iedereen via de burgercoöperatie mee investeren in hernieuwbare energie en genieten van een aantrekkelijk rendement. Campina Energie wil in een eerste fase 650.000 euro verzamelen, maar zal nu allicht de project oproep vervroegd moeten sluiten.  

  Meer lezen ...

Volg ons op facebook

Meer info? Contacteer ons

Contacteer ons

Campona Gie

Gie Campo was huiscartoonist van de voormalige Gazet van Turnhout, een online krant met nieuws over Turnhout en de regio. Hij volgt nog steeds de lokale actualiteit op de voet en verwerkt die met een kwinkslag in zijn tekeningen.
Ook de opstart van Campina Energie was voor Gie de aanleiding van een reeks 'vernieuwende concepten' voor hernieuwbare energie. Energie waar je die niet zou verwachten ...

© Campina Energie
website|FABRIEK81